Foto: TR Bild

Dalatravet får ny chef

Sven Eriksson blir ny Travbanechef/VD för Dalatravet. Sven Eriksson har redan det operativa ansvaret, men kommer att anställas som Travbanechef från den 1 september. Det har styrelserna för Dalarnas Travsällskap och Siljans Travsällskap beslutat.


Dalatravet är ett samarbete mellan de båda sällskapen som bedriver verksamheten på Romme respektive Rättvikstravet. All administrativ personal är gemensam och styrelserna har gemensamma möten.

När sportchefen Kaj Närhinen efter drygt åtta år i Dalatravet bestämde sig för att gå vidare med andra uppgifter inom travet så öppnades en möjlighet att se över organisationen. Slutsatsen blev att istället för att anställa en ny sportchef är det bättre att anställa en travbanechef som tar över en del av sportchefens uppgifter.

Med Sven Eriksson får Dalatravet en välkänd profil i Travsverige som verkställande sammanhållande kraft.

”Jag är övertygad om att den här lösningen gör att Dalatravet kommer att få bättre möjligheter att genomföra större investeringar och de förändringar som krävs när även travet förändras”, säger Anders Jonsson, ordförande i Dalarnas Travsällskap.

”Jag ser fram mot att arbeta heltid med Dalatravet som jag ägnat en stor del av mitt liv på fritiden åt. Dalatravet står redan mycket starkt i Travsverige. Vi har god tillväxt i de yngre åldrarna och potential att växa ännu mer”, säger Sven Eriksson.

Frågor:
Anders Jonsson 
Ordförande Dalarnas Travsällskap
070-3493572

Sven Eriksson
Travbanechef/VD Dalatravet
070-7245100

Publicerad torsdag 1 april 2021. sven.eriksson@rattvik.travsport.se