Foto: Maria Holmén, TR Bild

Juni redan i april

Den blågula fanan vajade i topp två gånger på Vincennes under lördagen. Såväl Tomas Malmqvist- som Jörgen Westholm-tränade hästar fick nämligen ställa sig överst på prispallen.


Unique Juni fick för tredje starten i rad göra sällskap med Matthieu Abrivard och efter en väl avvägd styrning kunde den Jörgen Westholm-tränade märren slå sig förbi favoriten Eclat de Gloire från ledarryggen efter att ha spetsat och släppt i Prix du Treport.

Eric Raffin fick bestämma i ledningen med den Garcia-tränade favoriten, men stod utan chans när greppet kopplades av den nyblivna åttaåringen mitt på upploppet till sin första seger på över ett år till ett värde av strax över 365.000 kronor. Femma i loppet slutade Bengt Simberg-ägda Wild Love – för dagen på Anders Lindqvists träningslista – efter att ha blivit tempotorsk i kön.

Malmqvist-framgång

Fler svenskframgångar blev det i treåringsloppet tillika grupp III-loppet Prix de Saintes där Tomas Malmqvists Invictus Madiba lade vantarna på förstapriset om strax över 320.000 kronor. Det var hästens andra raka seger tillsammans med piloten Adrian Lamy. En blågul eftermiddag på Vincennes således.

Robin Malmgren, Kanal 75

Publicerad söndag 11 april 2021. sven.eriksson@rattvik.travsport.se