Foto: Maria Holmén, TR Bild

Banorna tillåts ta emot publik 1 juni

Idag, torsdag den 20 maj togs beslutet att landets travbanor får ta emot publik om vi följer strikta coronasäkra-riktlinjer. Dalatravet kommer att stegvis öppna upp våra publikplatser anpassat efter banornas lokala förutsättningar.


Äntligen kan vi erbjuda trav på plats igen! Under nästa vecka kommer vi att lansera våra erbjudanden fram till midsommar.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har beslutat att lätta på restriktionerna gällande allmänna sammankomster vid kultur- och sportevenemang från och med 1 juni. Därför finns nu också möjligheten för alla travbanor att ta in ett begränsat antal personer på publikplats i samband med travtävlingar. Dock kommer stallbackarna tillsvidare att fortsatt vara strikta arbetsplatser under tävlingsdagarna. Svensk Travsport och alla travbanorna har på ett gemensamt möte idag beslutat om att travbanorna från och med 1 juni har möjlighet att öppna upp efter lokala förutsättningar. Den enskilda banan avgör hur publiken har möjlighet att följa tävlingarna på plats, alla banor kommer alltså inte att hantera publikfrågan exakt lika. En sak har dock alla banorna enats om, och det gäller beslutet om stallbackarna. Så länge myndigheterna har restriktioner gällande antal personer vid allmänna sammankomster så kommer stallbacken att vara stängd.

Dalatravets planerade dagar fram till Midsommar

Bokningen har inte öppnat och våra paketerbjudanden är inte officiella, men vi får många frågor och vill att de som är sugna har chansen att snegla på de datum som är aktuella för trav på plats.

4 juni Romme V64- restaurangen öppen
(Övriga publikplatsen stängd)

11 juni Romme V64 – restaurangen öppen
(Övriga publikplatsen stängd)

12 juni Rättvik - förmiddag bredd, publikplats och restaurang stängd

19 juni Romme V65 dagtrav  – restaurangen öppen
(Övriga publikplatsen stängd) Boden kör V75 med midnattstrav på kvällen

Midsommartravet
24 juni Rättvik V5 – vi välkomnar begränsad publik, upplägg kommer under nästa vecka

Midsommartravet
26 juni Rättvik GS75 - vi välkomnar begränsad publik, upplägg kommer under nästa vecka

 

Sommarens trav
Runt dessa populära travdagar har vi ännu inga färdiga koncept. Vi räknar självklart med att kunna ta emot publik om corona-restriktionerna tillåter. Däremot kommer tävlingsdagarna inte att kunna genomföras i full skala. Det går inte att boka plats till någon av dessa dagar.

  • Måndagarna på Rättvik
  • E3 kvalen på Romme 6 augusti
  • V75 med sommartravets final på Rättvik 7 augusti
  • Midnattstravet på Romme med V64 den 30 juli.

 

Publicerad torsdag 20 maj 2021. sven.eriksson@rattvik.travsport.se