Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Första segern för Ella som körsven!

17-åriga Ella Halvarsson som går första året på Stiernhööksgymnasiet tog sin första seger med storhäst i fredags på Bollnäs. Detta efter att hon vann Juniorchansloppet med gymnasium-ägda Wheels in Motion som tränas av Anna Andersson.


TANKARNA INNAN LOPPET?

Jag hade aldrig innan kört honom i lopp, men han kändes lugn och fin i värmningen så vissa hopningar hade jag inför loppet.

UNDER LOPPET OCH FICK DU SEGERVITTRING?

Vi fick slutligen andra par utvändigt, och sedan valde jag styra på 500 kvar. När jag ryckte tussarna hände det inte ännu mycket, men när jag sedan drog norska huvudlaget hittade han en helt ny växel. Då blev det fart i grejerna och kändes att detta kan bära hela vägen ända till. Så som det gjorde ju också!

BAKGRUNDEN?

Mina föräldrar har hästar hemma, för dagen har vi sammanlagt sex hästar på gården. Jag körde mycket ponnytrav när jag var yngre, och det var en väldigt bra inkörningsport till travet. Från 2020 har jag satsat enbart på stora hästar. I fjol körde jag ju vanliga lopp, men i år får jag ju delta i dessa Juniorchans-loppen då jag fyller 18 år först nästa år.

SIKTAR PÅ ATT BLI HOVSLAGARE

Jag trivs jättebra på Stiernhööksgymnasiet, och har ännu två år kvar av gymnasiet. I framtiden vill jag fortsätta med hästar och trav. Att bli utbildad hovslagare är min framtidsdröm och naturligtvis vill jag fortsätta med loppkörningen i framtiden.

NÄSTA LOPP PÅ FREDAG

Wheel in Motion kom tyvärr inte med till nu på fredag, men jag får köra skolans Magnifik Coktail i kvällens första lopp på Dalatravet Romme. Jag körde honom i fredags på Bollnäs, och då blev det fel för honom i loppet. Vi fick ju spår fyra, så jag hoppas att det flyter lite bättre i loppet denna gång. då kan vi nog vara högre upp i resultaten.

JUNIORCHANSEN

Jag är nöjd och tacksam att jag får köra Juniorchans-loppen med gymnasiets hästar. Hoppas att vi kan anmäla våra egna hästar till dessa lopp. Det vore ju kul att komma med första Juniorchans-finalen som avgörs på Rättvik i samband med Sommartravets final 7 augusti. Det gäller dock fortsätta hålla i, då till finalen är kvalificerade de segerrikaste under 18-åriga körsvenner under första halvåret.

Dalatravet gratulerar Ella till första segern med stor häst och önskar lycka till i kommande starter!

Av: Kaj Närhinen, sportchef / Dalatravet

Publicerad tisdag 23 mars 2021. sven.eriksson@rattvik.travsport.se