Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

V86®: Westholm ångar på

Etta i tränarligan och en dubbel på V86.
Jörgen Westholm fortsatte sitt segertåg på onsdagskvällen.
– Hästarna går bra, det känns kul, konstaterade Rommetränaren efter att han bjudit på kvällens enda knall.


I dagarna blev Jörgen Westholm först i landet att passera tre miljoner inkört med stallets hästar under 2021.
Och även om han själv inte tror sig ha några möjligheter om att hålla undan året ut så gav onsdagen ännu ett kvitto på att stallformen är på topp.
Dubbeln på V86 inleddes med en rejäl överraskning då Aurora Borealis lyste upp Bergsåker genom att spåra runt om för Rikard N Skoglund.
– Vi varnade för henne. Barfota bak och första gången på sprint, påpekade Westholm efter loppet innan han vände blickarna mot tv-skärmen och Solvalla där stallets på förhand bästa chans Global Attention skulle ut.
Erik Adielsson lämnade inget åt slumpen då han forcerade till spets knappa två varv från mål och såg till att stallet fortsätter att toppa tränarligan även efter onsdagen.

Bra och dålig favorit
Svante Båth var annars den som såg ut att dominera omgången på förhand, men valde själv Solvalla trots att han hade omgångens två största favoriter till start på Bergsåker. Det blev en flipp och en flopp.
Obesegrade Haikin Am såg så knackig ut i värmning och provstart att ATG Live-experten Stefan Hultman proklamerade att hästen inte borde få starta.
Det fick han, men agerade långt under pari även i loppet.
– Han var inte bra, så var det. Han var inte fin i provstarten, men är sällan det. Det är en löphäst som brukar skärpa sig i lopp. Banan var lite hård idag, men samtidigt är det nog inte hela sanningen, det var nog hans fräschör också, kommenterade körande Ulf Ohlsson.
Forna Bergsåkerskungarna tog emellertid snabb revansch med Gorm som såg desto spänstigare ut då han spårade kallblodsloppet hela vägen.

Jublande Gyllenberg
Bergsåkers nya regent Daniel Wäjersten infriade förväntningarna med sin favorit Gooner som rundade fältet via en häftig slutsväng i fjärdespår och visade att han är redo att ta sig an betydligt större uppgifter.
Paula A Gyllenberg bjöd på dagens segergest sedan hon spårat runt om i amatörloppet med sin passhäst Urgent Call.
– Det var första gången jag körde honom i lopp och det var angenämt. Jag var i ärlighetens namn lite orolig för att han skulle leka med mig, springa i lagom tempo och inte lyssna. Men han ville spetsa idag och sedan var det bara att hålla i sig. Jag ville verkligen vinna idag, jublade Gyllenberg som därmed ståtar med tre segrar på fem starter i sulkyn i år och kanske vill konkurrera med äkta maken och tränaren Oskar J Andersson om titeln som stallets förstekusk.

Ny jackpot på onsdag
Förstekusk åt Liselotte Olsson, som tränar 17 hästar med B-licens och firar allt större framgångar, är Troels Andersen. Med Gitte Silvåkra var siktet inställt mot ledningen och väl där släppte inte det barfotadansande stoet inte någon över bron.
Solvallakollegan Timo Nurmos valde att sätta upp Claes Sjöström bakom Deede Star och det samarbetet slutade precis som i årsdebuten med seger via en optimal smygare i ledarryggen.
Stallets ordinarie kusk Jorma Kontio fick chansen bakom Kapten Brodde och avrundade omgången med en bergsäker spetsviktoria som höll nere utdelningen på V86 till 12 887 kronor för åtta rätt.
Sexrättsutdelningen understeg jackpotgränsen vilket innebär att över tio miljoner kronor flyttas vidare till kommande onsdag.

Fotnot: Erik Adielsson med Global Attention, bild Lars Jakobsson / TR Bild.

Publicerad torsdag 11 mars 2021. sven.eriksson@rattvik.travsport.se