Oskar tripplade och Westholm blev Champion

Oskar J Andersson tog en trippel och dubbelchampion Jörgen Westholm avslutade årets tävlingssäsong på Rättvik med seger.


Oskar J Andersson avslutade säsongen på Rättvik med en egentränad trippel. Först ut var M.T.On Target som svarade för en rejäl insats från utvändigt ledaren. Hade Edwardscissorhands travat hela vägen så hade nog ordningsföljden blivit en annan, passa den nästa gång.

Rulle Roc var stallets andra seger för dagen och precis som i den senaste starten var en tung slutspurt segervapnet. Oskar J gav Rulle Roc en fin resa i ryggar och över upploppet gick han dubbelt så fort som sina motståndare.

Luna Nera Doc såg det länge tuffare ut för då Oskar vred i vänstertömmen och styrde ner i tredje inner direkt från start. Men tur och otur jämnar som bekant ut sig och den här gången blev det lucka för den här speediga damen som suttit fast i tuffa gäng på slutet. Hon tackade för detta genom att spurta hem ett äkta Hat Trick för Oskar som kostade på sig en segergest.

  • Det blev tre fingrar upp i luften till kameran där. Jag hade tänkt skämta om att det var dagens bästa chans om du frågat. Hon har haft mycket otur på slutet och behöver få det lite serverat. Hon tackade fantastiskt för det idag. Planen att hon skulle gå till avel efter det här och jag hade tänkt starta henne i breddlopp så att hon skulle kunna få en seger såhär på ålderns höst, men då fick hon den här i stället, sa Oskar J Andersson i segerintervjun.

Westholm champion på favoritbanan

Vad kunde passa bättre än att Jörgen Westholm fick avrunda årets tävlingssäsong på Rättvik. Han la nämligen slag på både tränar- och körsvenschampionatet på banan. Kentucky Derby forcerades till ledningen i dagens avslutande P21 lopp, öppet för hästar som aldrig segrat. Den pampiga Charly du Noyer märren var överkvalificerad dagens motstånd och kvastade med svansen när han lunkade undan över upploppet.

  • Det är min första championtitel på Rättvik så vitt jag vet i alla fall och Rättvik är ju min favoritbana. Även om inte travsverige kanske tror det, men man måste skilja på äpplen och päron. Måndagarna i juli är sommarens höjdare och vi levererade bra här då. Och Rättvik på Midsommar är väldigt, väldigt bra även om det finns saker att slipa på. Det ser väldigt bra ut i stallet, bra personal och framförallt bra hästägare. Jag tycker att det går bättre och bättre och jag tror inte att det är slut på framgångarna än på ett tag, sa Jörgen Westholm i vinnarcirkeln.

Publicerad måndag 1 november 2021. sven.eriksson@rattvik.travsport.se