Hemmalagets chanser inför V75


 

Av tradition så avslutas sommartravet med V75-tävlingar på Dalatravet Rättvik. Inget undantag i år och på lördag smäller det.
Det är bra klass på loppen och framförallt ses en del dalahästar till start. På papperet ser det lovande ut ur hemmasynvinkel och det skulle förvåna om vi inte kan inkassera en eller ett par segrar.
Som vanligt gör vi en genomgång av hemmalaget där tränarna får uttala sig om chanserna.

V75-1
11. WILL I AM har inte riktigt tävlat upp emot våra förväntningar. Han är uppkollad efter senaste starten men utan att det fanns något att anmärka på. Förhoppningen är att han går framåt med lopp i kroppen men det går ändå inte att tro på några stordåd efter senaste insatserna, säger Leif Witasp.

V75-2
3. ALBERTO RAY är inte så tokig och jag tycker raden inte ger honom rättvisa. Han är bra för klassen och när det nu bjuds ett vettigt utgångsläge skall han passas. Ett outsiderbud, säger Kajsa Frick.

V75-3
5. PERFECT DYNAMITE håller fin form men har inte riktigt haft turen på sin sida. Har nu ett lämpligt startspår och förhoppningen är att han omgående kan hitta ned i slagläge. Med klaff på vägen i en rätt tuff omgivning hoppas vi i första hand på en fin slant, säger Ante Lisell.

9. LAWMAKER känns riktigt fin här hemma men har tidigare agerat ojämnt. Har han bara en bra dag från ett passande smygläge spå är jag inte främmande för att han skall kunna dyka upp bland de tre, säger Hans G.Eriksson.

11. AJLEXES CUBANO är en verklig hedershäst som gör det bra i stort sett varje gång. Även han är dock beroende av att ha ett vettigt läge så från spår tolv känns det som en tuff uppgift. Han får smyga och vi hoppas att det kan bli en penningplacering, säger Anders Jonsson.

V75-4
2. ÅSTAS GOTTHARD möter tuffare hästar än vanligtvis men det handlar om hans favoritdistans och dessutom på hemmaplan. Han får smyga med och har han bara en bra dag kan han mycket väl lifta men till en fin penningplacering, säger Kajsa Frick.

6. SIPPSON var inte som bäst i ett montelopp senast. Möter bra hästar denna gång och jagar i första hand en penningplacering.

7. BJÖRLIFANNER signerade ett bra lopp senast. Var då trea trots att han då tvingades inleda med ett tredjespår innan vi backade ned till en köplats. Avslutade sedan bra med attack 500 kvar. Han är ingen startraket så läget kan vara en fälla men lyckas vi ta oss iväg och även hitta ned i slagläge kan han överraska. Han är värd ett streck, säger Nathalie Blom.

V75-5
1. ISA har fått något av drömläge och kommer därmed att få sitt lopp i den främre träffen. Gick bra i ett sprinterlopp senast så formen sitter där. Hon kommer säkert att lifta med till en fin penningplacering, säger Fredrik Linder.

3. FALCON AM gör debut i Silver och det innebär att motståndet är tuffare än tidigare. Hna var i varje fall helt okey senast och med det loppet i kroppen bör han ha tagit ett kliv framåt formmässigt. Från ett passande läge får han loppet och det gör det hela intressant. Han är ärlig och bra men hur långt det räcker är ovisst, säger Fredrik Linder

11. QUARCIA överraskade med att galoppera senast men det var mer ett olycksfall i arbetet. Någon fara med hennes form är det inte. Läget är väl inte det bästa men kan hon bara få draghjälp på sin jakt framåt så kan hon säkert vara med i striden. Jag räknar med att hon får gå med skor denna gång, säger Roger Forslund.

V75-6
12. JOY ALISSA har fått ett lopp i kroppen efter en tids bortovaro. Känns bra och har säkerligen gått framåt formmässigt med senaste genomköraren. På papperet är det här en lämplig uppgift och även om läget kanske inte är det bästa tycker jag att hon är värd ett streck, säger Fredrik Linder.

13. SISTER OF MERCI blev det fel för i lördags så den starten kan vi bara glömma. Har nu ett helt annat läge och får vi bara ett smyglopp och spara speeden så kan hon säkert greja en hygglig penningplacering. Trots täta starter är det inga bekymmer att köra barfota igen, säger David Nylander.

14. FILIPPA B.J. har haft en träningsperiod och laddat upp framförallt till StoDerbyts kval. Har dock en perfekt uppgift denna gång så det känns som en lämplig uppgift. Springspåret där bak är riktigt bra och hon bör komma bra på det. Formen sitter där och faktum är att hon är van tuffare gäng än detta. Klaffar det bara på vägen så är hon fullt kapabel att blanda sig i segerstriden, säger Sybille Tinter.

V75-7
3. KEE KEEPER känns riktigt fin i jobben så av den anledningen startar vi trots att han penningmässigt står hårt inne i loppet. Har inte startat på flera månader så det är klart att det kan fattas lopp i kroppen. Vi inriktar på ett snällt upplägg och en fin placering, säger Leif Witasp.

6. TOTTE C.D. har inte rosat marknaden på sistone och jag har ingen riktig feeling för annat än ett han jagar en matlapp. Den långa distansen är ett plus och vi har även fått ett skapligt startspår. Han kommer som vanligt att gå barfota runt om och nu blir det debut med jänkarvagn, säger Hans Strömberg.

7. FEROX BRICK är en mycket kapabel häst som senast kunde vinna trots att han då inte fungerade helt aktionsmässigt. Är åtgärdad efter det och allt verkar nu riktigt bra. Fungerar han fullt även när det handlar om lopp ut är han fartmässigt mycket bra för klassen, säger Jasmine Ising.

10. MAFIOSO LYNX har varit riktigt fin i sina senaste starter men har inte haft turen på sin sida. Satt fast med sparade krafter senast. Har nu ett chansartat läge men kommer han bara till i loppet över en distans som han klarar är han bra nog att dyka upp i den främre träffen, säger Joakim Elfving.

11. GOLDEN BOY SISU kom bort i ett taktiklopp senast. Inget att säga om den insatsen. Har varit bra i starterna innan. Distansen nu skall inte vara något bekymmer men läget kunde däremot ha varit bättre. Det behövs en del tur på vägen men helt borta är han inte, säger Nicklas Westerholm.

Publicerad torsdag 4 augusti 2022. sven.eriksson@rattvik.travsport.se