Lyckat ponnytrav 1 april


Det här gjorde vi bra!!

Förra veckan kantades av mycket som handlade om kvarkan och flytt av tävlingar från Romme. Lite i skymundan från de största diskussionerna kom ponnytravet som skulle körts på Romme under lördagen, årets första tävlingsdag för våra yngsta kuskar och minsta hästar. Det var prat om att ställa in ponnytravdagen. Rättvik skulle köra breddtrav på söndagen och det kändes mäktigt med att hinna ordna med gästboxar och annat och köra tävlingar två dagar på raken. Men vi ville inte göra barn och ungdomar besvikna, så vi bestämde oss för att köra!

Här ser man hur bra det kan bli när man samarbetar! I Rättvik gick ponnyfamiljer man ur huse för att hjälpa till och ponnytravklubbarna på Romme (Dala Ponnytravklubb) och Rättvik (Rättviks Ungdomstravklubb) var helt överens om att det var värt lite extra jobb för att ungdomarna skulle få tävla.

Och vilken dag det blev! I strålande sol avgjordes 11 lopp och det blev inte mindre än 8 hemmasegrar med kuskar och/eller ponnyer från Romme och Rättvik, dessutom mängder med fina placeringar och prestationer.

De glada och lyckliga ansiktena under dagen lyste lika starkt som solen och vi är nöjda och glada över vårat beslut att ställa upp för ungdomarna!

Publicerad måndag 3 april 2023. sven.eriksson@rattvik.travsport.se