V75-tävlingar i omväxlande väder

Lördag 5 augusti avslutade Rättvik sitt sommarmeeting med att anordna V75-tävlingar med Ego Boys Minne.
I år extra kryddat av att det var 50 år sedan Ego Boys Elitloppsseger och att STL Sommartrav med diverse aktiviteter var på plats i Rättvik.

Innan tävlingarna han dra igång kom det en riktig störtskur som gjorde att det stod vatten upp på banan och på publikplats och då ponnyloppet och dagens första lopp avgjordes så stod det vatten runt bana, på stallbacken och runt vinnarcirkeln.

Som tur var gav sig regnet och med hjälp av brandkåren lyckades banpersonalen pumpa bort vattnet längs med upplopet och tävlingarna kunde avgöras på ett rättvist sätt och med två svenska rekord och ett tangerat svenskt rekord visar det att banan efter omständigheterna höll otroligt bra.

Dagens huvudlopp, Ego Boys Minne vanns av Click Bait och Magnus Djuse som ledde runt om och vann på fina 1.09,9/1640a.

I Siljansloppet blev det en tät slutstrid mellan Ramstad Balder och Brenne Rön som båda landade på 1.21,3/1660 meter och där det var Ramstad Balder som höll nosen först över linjen.

Svensk rekord även i V75-inledningen där Daniel Wäjerstens fyraåring H.C.'s Crazy Horse noterade fina 1.11,8/2140 efter en stark insats.

Delat svensk rekord blev det i Dalatravets Fem & Sexåringselit där Brenne Odin och Örjan Kihlström spurtade till seger på 1.22,6/2160.

Sammantaget en sportsligt sett härlig tävlingsdag och ett stort tack till er 2600 som trotsade vädret och valde att följa tävlingarna på här på plats.

Nu blir det ett kort uppehåll här i Rättvik och nästa tävlingsdag blir tisdag 5 september.