Viktor Lyck en av sex nya deltagare i ATG Talang trav och galopp


Tredje upplagan av ATG® Talang trav och galopp har precis dragit i gång med sex nya tränare från trav- och galoppsporten i truppen. Sundbyholmstravet var värd för första träffen för de nya ATG-talangerna.

På schemat stod bland annat föreläsning med Hasse Backe och ett mer praktiskt pass kring drivkrafter och självledarskap under ledning av Anna Laurell Nash. Även ATG:s produktionsbolag Kanal 75 var på plats för att få ett snack med de nya deltagarna om deras tankar kring kommande år inom satsningen.

Genom ATG Talang får deltagarna under ett år chansen att boosta sina satsningar. Fyra träffar ger inspiration och kunskap i olika ämnen, däremellan får de chansen att jobba med de delar i satsningen som känns mest relevanta för var och ens egen verksamhet och utveckling. Stort fokus ligger på konsten att bygga ett framgångsrikt team, med allt vad det innebär och mentor för gänget är även denna omgång fotbollsprofilen Hans ”Hasse” Backe.

– Min grej handlar om att bygga lag. Som trav- eller galopptränare har du ett team som både består av anställda, hästägare och sponsorer – och alla de här relationerna måste fungera. Ett viktigt arbete där jag vågar påstå att jag har en stor erfarenhet att bidra med och jag tror att trav- och galoppsporten skulle må bra av lite lagidrottstänk, säger han.

Dela med sig av kunskap
Utöver Hasse och det övriga resursteamet kommer experter inom olika områden att vara med på träffarna för att dela med sig av kunskap, inspiration och stöd inom områden som: konsten att forma ett framgångsrikt team, arbetsmiljö och ledarskap, sponsring och samarbeten, etik och hästvälfärd, kommunikation och sociala medier, medieträning, fysträning, kostlära och idrottspsykologi.

De tränare som sökt och fått plats i ATG Talang trav och galopp 2024 är:

Christopher Roberts, galopp. Hemmabana: Bro Park
Jimmy Dahlman, trav. Hemmabana: Gävle
Josefine Ivehag, trav. Hemmabana: Axevalla
Nathalie Johnsson, galopp. Hemmabana: Jägersro
Tamara Skuttnabb, trav. Hemmabana: Bergsåker
Viktor Lyck, trav. Hemmabana: Rättvik

Publicerad tisdag 12 december 2023. sven.eriksson@rattvik.travsport.se