Midsommartrav i strålande solsken


Årets midsommartrav avgjordes i ett strålande solsken inför en publik på drygt 3000 som skapade en härlig inramning till tävlingarna.

För första året hette klassiska Midsommarloppet On Track Piratens Midsommarlopp och Piraten själv ledde defileringen till sitt eget lopp. Vann gjorde en mycket imponerande Best Ofdream Trio och Kim Eriksson som trots laddning för ledningen och högt tempo hela vägen bara lämnade ett namnkunnigt gäng för att vinna på fina 11,1/2140a.

Zornloppet gick till Jan-Olov Persson-tränade Prinsen af Sola som för Linus Lönn tog en överlägsen seger utan några större problem.  

Prinsen af Sola mål 1.jpg

Nyinstiftade Olle Goops Minne fick se en premiärsegrare i Magnus A Djuse som vann med Reijo Liljendahls Ringo Adore och fick ta emot pris av Björn Goop.

Fyra Breeders Crown-försök avgjordes under dagen och blande de treåriga stona vann Magnus Djuse från ledningen med Mattias Djuse-tränade Larah Westwood.

Larah Westwood mål 1.jpg

Bland de treåriga killarna gick segern till Stefan P Pettersson-tränade Katzenjammer som för Örjan Kihlström avslutade vasst och var först strax före mållinjen.

Katzenjammer mål 1.jpg

Blande de fyraåriga tjejerna blev det Rommeseger då Björn Goop ledde runt om med Jasmine Ising-tränade Ninepoints Birdie som trots namnkunniga konkurrenter kunde leda runt om och säkra en plats i höstens BC-semifinaler.

Ninepoints Birdie mål 1 (2).jpg

De fyraåriga killarna avslutade dagen och det blev Johan Untersteiner-tränade Game Brodde som för Erik Adielsson ledde hela vägen till säker seger.

Game Brodde mål 1.jpg

Dagens dubbelcupsförsök gick till Jörgen Westholm och Bork Tindra som var starkast från ledningen.

Bork Tindra mål 1.jpg

I Cool Keepers lilla Midsommarlopp blev det seger för Vikas Rossimo som tränas och kördes av Isabella Jansson Wiklund.

Vikas Rossimo pris 1.jpg

Nästa tävlingsdag blir måndag 3 juli då det är Leksands Sparbanks Familjedag med Dalamästaren och denna dag är det fri entré.

Publicerad onsdag 28 juni 2023. sven.eriksson@rattvik.travsport.se