Sök bidrag från Olle Goops Minne – ansökan är öppen till 31 maj

Föreningen Björntaget, som inrättades i samband med att Björn Goop auktionerade ut sin guldhjälm till förmån för unga, ombildades under 2023 till stiftelsen Olle Goops Minne. Målet är dock detsamma, att fler unga ska få möjlighet att komma nära travsporten. Våren ansökningsperiod är nu öppen och avslutas 31 maj.

Med hjälp av bidrag från Olle Goops Minne ska unga som idag inte har den ekonomiska möjligheten eller en naturlig koppling till trav ges möjlighet att ta del av travsporten genom att få uppleva hästen på nära håll, men framförallt utvecklas och växa tillsammans med den.

Nu kan såväl privatpersoner som skolor söka bidrag från Olle Goops Minne. Ansökningsperioden pågår fram till den 31 maj och styrelsen kommer ta beslut på nästkommande styrelsemöte som hålls i mitten av juni.

Som privatperson kan du ansöka om att få hjälp att finansiera kursavgiften eller motsvarande för ett första år på travskolan. Även skolor kan ansöka om bidrag för att betala busskostnader till och från ett besök på travskolan.

Läs mer och hitta blanketter till anmälan via länken nedan.

www.travsport.se/arkiv/nyheter/2024/maj/sok-bidrag-fran-olle-goops-minne-ansokan-ar-oppen-till-31-maj/

Publicerad torsdag 16 maj 2024. sven.eriksson@rattvik.travsport.se