Stora evenemang


Sommartravets Final

Den första lördagen i augusti avgörs som tradition Sommartravets Final med STL lopp och V75 på Rättvik. Årets största event lockar många tusen besökare och det är fullt ända från backakurvan till den välkända gula utomhusläktaren. Sommartravets final avögrs i år lördagen den 5 augusti.

Midsommartravet

Trav på torsdag, midsommarfirande på fredag och Midsommartravet på Rättvik på lördagen. Upplägget är givet för den travintresserade. Midsommartravet lockar både inbitna spelare och midsommarfirare som av tradition besökare våra populära Grand Slam 75 tävlingar. Midsommartravet bjuder alltid på hög sportslig kvalitet med försök till Breeders Crown och Midsommarloppet för högsta klassen.

Henning Mårthans

Henning Mårthans är en av sommarens höjdpunkter på Dalatravet Rättvik. Kvällens V64 tävlingar kryddas av många anrika lopp. Femårsloppet som gett sitt namn åt tävlingsdagen brukar alltid en eller flera av favoriterna i Jubileumspokalen vässa formen. I år avgörs Henning Mårthans måndagen den 10 juli.

Måndagarna i juli

Ett signum för Rättvik är att tävla på måndagarna i juli. Ett populärt inslag i det lokala nöjeslivet under sommaren i Dalarna. Och för dig som planerar en hemester runt Siljan så är ett besök på travet ett måste, både om du är travintresserad eller om du bara vill uppleva den gemytliga miljön.

Marknadstravet på Rättvik

Första fredagen i maj och första fredagen i oktober så är det av tradition Rättviks marknad. Och när det är marknad i Rättvik så körs det marknadstrav på Dalatravet Rättvik. Fredagen den 5 maj och fredagen den 6 oktober är årets datum.


sven.eriksson@rattvik.travsport.se