Tränarintervjuer

Här publicerar vi tränarintervjuer till aktuell tävlingsdag.


Olle Alsen
Kylie C. Boko (4) har ett passande läge i form av innerspår. Kan öppna bra och skall kunna få ett lämpligt lopp i den främre träffen. Möter några bra men jag tycker ändå att det skall vara goda möjligheter att vara med bland de tre.

Beluga Launcher (5) har även hon fått ett intressant startspår. Har gått jämnt och stabilt i sina senaste starter och kommer säkerligen att ta en fin penningplacering även i den här omgivningen.

Killer Queen Boko (7) kunde ta hem en enkel seger senast på Romme. Gick då i ledningen runt om och visade då att det är spets som gäller för hennes del. Har nu spår en bit ut på vingen men hon får leta sig framåt och med lite klaff på vägen är hon åter med i striden om en topplats.

Henrik Kulblik
Finnskog Nemo (3) galopperade lite oturligt kort innan mål i debuten. Hade landat på en 34-tid felfri. Han bör rimligtvis gå framåt med lopp i kroppen och att det nu är full distans ser jag inte som någon nackdel. Jag hoppas att han kan vara med bland de tre.

Tomas Pettersson
Kontur (4) har vunnit två billiga lopp men ändå gjort det bra. Det har faktiskt varit två segrar som han har tagit med mersmak. Det ser på papperet ut som att han även denna gång kommer ut i en lämplig omgivning så jag hoppas att han åter skall kunna vara med och göra upp om en topplacering.

Dreamy Frontline (5) har inte riktigt visat den rätta udden i sina tidiga starter. Det var dock en liten förbättring senast. Det är en storvuxen dam som så här långt har haft lite svårt att orka med sig. Vi hoppas att det blir bättre om hon får starta på men än så länge är vi nöjda med en bra placering.

The Worlds Is Mine (9) har strulat för på sistone. Allt verkar dock det skall i jobben på hemmaplan så jag har inga större tveksamheter om att formen sitter där. Har ett passande läge bakom bilen och jag tycker att han skall sköta sig. Felfri är han så bra att han skall kunna vara med i striden.  

Fredrik Linder
Tex Mex (1) har inte riktigt fått till det i sina inledande starter. Har nu ett bra läge men det handlar ändå om att han i första hand skall vara med och lära sig. Målet är ett felfritt lopp och en slant.  
Last Gift C.G. (1) skötte sig i sin debut. Fick då med sig en penningplacering men visade också att det Saknades tempo i kroppen. Har tränat förbättrat efter den starten och skall därmed nu kunna vara med och ta för sig en fin slant.

Nycora (1) kvalade på bra sätt för ett par månader sedan. Fick då helt ensam så det var faktiskt en bra prestation. Allt väl efter det och det är en häst som besitter fin fart. Han bör kunna en 17-tid i varje fall så jag tycker att han därmed, om det nu inte är några underdjur emot, skall vara med och tampas om en framskjuten placering.  

Jeppas Voodoo (2) gjorde en start i somras. Agerade inte som hade hoppats den gången. Har efter det kastrerats och visade också klar förbättring i senaste starten. Var då lite för tung men gick ändå helt okey. Bör ha gått framåt med lopp i kroppen och kommer säkert att göra ett bra lopp. Skall kunna vara med på en fin placering men framförallt handlar det om att skaffa rutin inför kommande år. Det blir med tiden en bra häst.

Popcorn (5) agerade inte som hoppats i de starter hon gjorde i våras. Fick därför en paus i somras vilket gjorde henne gott. Var klart förbättrad back senast. Har nu ett chansartat läge men skall ändå kunna med senaste loppet i kroppen kunna vara med och tampas om en fin placering eventuellt en plats.  

Rio Alta Wine (6) är den av våra hästar denna kväll som har bäst chans. Spåret räknar jag med att hon grejar då det känns som en förnuftig herre. Han fick nöja sig med en tredjeplats senast men vi hade då en 11-tid på honom sista varvet. Då skall man notera att det var han som stordelen av varvet drog tåget i tredje. Vi har efter den starten haft det här loppet i sikte. Jag hoppas att han är med och gör upp om en topplacering.  

Fredrik Wallin
Bonnie Wibb (1) har gjort det bra men skall även fortsättningsvis köras försiktig. Det gäller i första hand att skaffa sig rutin. Det är en riktigt fin häst i grund och botten. Klaffar det bara poå vägen har hon fart att vara med bland de tre.

Global Dancer (1) är en fin häst i grunden som redan i kvalet imponerade med en 19-tid. Var fyra i debuten men satt då fast med sparade krafter. Läget nu är naturligtvis inget plus men hon tål att göra en del på egen hand. Hon duger i klassen men det är som vanligt i ett ”nollopp” svårt att sia om vad man har för konkurrens. Förhoppningen är dock att vara med där framme någonstans.

Enfin Pastis (5) var Calle nöjd med senast trots att man var diskade. Hon galopperade då i ett tidigt skede men fick sedan lunka på där bakom och såg riktigt fin ut. Har nu ett iskallt läge längst ut på vingen men får leta sig ned i banan och förhoppningsvis hittar en vettig position. Det behövs naturligtvis flyt på vägen men helt borta är hon inte.

Nikki Minaj (7)var riktigt fin senast. Hade jobbat bra även innan den starten så segern kom inte helt oväntat. Hon avgjorde då enkelt över upploppet. Har nu ett passande spår men för hennes del gäller ett försiktigt upplägg och att sedan gå en pollett till slut. Med klaff har hon fart att sluta långt fram.


info@dalatravet.se