Tränarintervjuer

Här publicerar vi tränarintervjuer till aktuell tävlingsdag.


Tränarintervju GS75 25 Juni

Joakim Elfving
Eclair (1) har jobbat 19,5 inför sin come back. Det är en fin häst som har framtiden för sig.. Spåret skall inte innebära något bekymmer. Möter dock en del mer rutinerade och tuffare konkurrenter så i första hand får hon inrikta sig på att smyga med och ta en fin slant.
Sun’s Exciting (2)har gjort allt rätt så här långt. Känns fortsatt bra och det verkar sbarast som att han utvecklas för varje start. Har et passande utgångsläge och förhoppningen är att han kan hålla spets och sedan spåra runt om till fjärde raka segern.
Twigs Got U. (4) slutade en bit ned i prislistan senast  men gjorde ändå ett bra lopp och som jag ser det föll med flaggan i topp. Han har gjort konstant  bra insatser under våren och sommaren så formen är intakt. Det skall bli spännande att prova honom på den här distansen. Jag tror faktiskt med tanke på loppen innan att han snarast skall vara gynnad av långlopp så jag hoppas att han trots tuff omgivning kan vara med där framme någonstans.  
Grab a Bite (5) gjorde et bra lopp senast på Romme. Han gick då barfota fram och med helstängt vilket innebar en kick. Samma utrustning igen och har dessutom ett bra smygläge. Det är tufft emot men en 4-5 plats och vidare till semifinal är målsättningen.
Conch On Inn (6) har gjort det bra i sina senaste starter. Håller fortsatt samma fina form och när det nu serveras ett lämpligt smygläge så skall han kunna få det rygglopp som han gillar. Med rätt lopp är han vass till slut och skall därmed kunna vara med och göra upp bland de tre.
Toscana Southwind (7) har gjort det riktigt bra så här långt. Vann behagligt senast men vi skall komma ihåg att det då var i en helt annan omgivning än denna. Möter nu kulltopparna så det är helt andra förutsättningar. Hon får i första hand smyga med och kan med lite klaff ta en plats bland de fem och därmed vidare till nästa Breeders omgång.


Tomas Pettersson
My Boy (1) gick rätt så bra i skymundan i sin debut. Jag hade då strax under 1.15 sista varvet och det måste man vara nöjd med. Hon är fortfarande lite orutinerad men bör ha gått framåt med lopp i kroppen. Det är naturligtvis ett öppet lopp men visst kan det vara en platsfidus.
Ajlexes Abraxas (2) gick riktigt bra senast och var mycket nära att hinna fram till seger. Gången innan var hon inte alls till fin fördel och kastade då in handduken helt efter ett lopp i spets. Det verkar tydligt och klart som att hon är bäst på rulle så vi smyger med och med klaff så är hon vass nog att blanda sig i striden till slut.
Quarcia  (8) var inte riktigt som bäst senast under elitloppshelgen. Vi hoppas att det var något tillfälligt ty gångerna innan har hon varit riktigt bra. Det är klart att det är tuff konkurrens denna gång men är hon bara på humör kan hon säkert dyka upp i den främre träffen.

 
Johan Untersteiner
Glorious Rain (7) är en kapabel dam som inte riktigt har haft turen på sin sida i sina senaste starter. Kan normalt sett öppna bra men har ingen nytta av det från ett bakspår- Får nu i första hand inrikta sig på att få ett passande lopp och sedan ta sig vidare till semifinalen.
Blue Boy Face (8) är en lovande treåring som senast galopperade bort sig i ren orutin. Har nu ett mer passande startspår och skall därmed ha goda möjligheter att tidigt vara med i den främre träffen. Utan strul på vägen tycker jag att han är så bra att han skall vara med och tampas om en topplacering.
Kaiser Wibb (8) har gått jämnt och bra i sina starter så här långt. Utan att redan har tagit sig fram som någon kulltopp tycker jag att han utvecklas för varje lopp. Har ett lämpligt utgångsläge och bör därmed kunna hitta ned i slagläge. Jag hoppas att han skall vara med och tampas om en plats bland de 4-5 främsta.
Indy Rock (10) har inte riktigt övertygat i sina starter så här långt. Tre raka galopper är inte vad man hade räknat med. Är nu åtgärdad och känns fin inför sin come back. Han är dock inte att lita på men sköter han sig är han så bra att han skall kunna vara med i striden.


Jasmine Ising
Hefner Am (4) har varit inne i en galopperiod men nu verkar det som att polletten har ramlat ned igen. Han har varit riktigt fin i jobben inför den här starten och skulle han sköta sig är det inte alls omöjligt att han dyker upp i striden. Kommer nu för första gängen att gå barfota fram. 


Claes Sjöström
Lawina (5) var riktigt fin senast och jag var klart nöjd efter loppet. Har nu ett passande läge och det bör därmed bli en fin position där framme någonstans. Jag räknar med at hon kommer att göra ett bra lopp igen. Xerava C.D. blir svårslagen men vi skall i varje fall vara med i striden om platsen där bakom.
Wilda Knight (7) har haft en välförtjänt paus efter att ha haft en riktigt fin period under vårvintern. Gick bra senast i Margaretas. Avslutade då vasst efter sen lucka. Känns bra i jobben och har visat förr att hon går bra direkt efter ett uppehåll. Förhoppningen är att vara bland de fem.
Breeze (7) har tyvärr fått ett iskallt läge. Hon har annars varit riktigt fin i jobben och hade jag bara haft ett bättre spår hade vi sett riktigt optimistiskt på hennes möjligheter. Hon galopperade lite omotiverat senast men är åtgärdat efter det och är som sagt fin i banjobben. Möter förvisso ett par kulltoppar men någonstans där framme skall vi ändå kunna vara.  
Jaguar Dream (9) gör en intressant start. Var senast ut i Gävle och vann på riktigt bra sätt. Har haft dåligt med passande lopp efter det. Vi har istället siktat på det här så nu är det upp till bevis. Har gått några tuffare jobb inför den här starten och allt verkar bara bra. Det kan eventuellt vara så att det fattas lopp i kroppen men jag tycker ändå att han skall räknas tidigt.


info@dalatravet.se