Tränarintervjuer

Här publicerar vi tränarintervjuer till aktuell tävlingsdag.


Viktor Lyck
Oneofakind (2) är en häst som jag har stora förväntningar på. Han har gjort det bra i sina starter så här långt detta utan att ha haft den rätta turen. Läget nu är perfekt och jag räknar med att han kommer att få loppet där framme. Det är en häst som skall ses med goda möjligheter att vara med i segerstriden.

My Golden Eye (3) har fungerat bra under sadel. Gick helt okey senast även om det bara räckte till en femteplats. Har nu ett passande läge och även rätt distans. Bör få ett bra lopp och skall därmed kunna vara med i kampen om en fin slant.


Stefan Arvidsson
G.K.Fly Zolo (1) galopperade bort sina möjligheter i den första kurvan i sin debut. Borde ha gått framåt med lopp i kroppen men jag vill främst se att hon sköter sig och går felfritt innan jag vågar tro på någon segerchans.
Zaqt E.T. (2) har varit ifrån och behandlats. Är nu redo för come back.  Har varit strulig under karriären så här långt men i grunden är det inte så tokig häst. I första hand gäller det dock nu att hon sköter sig och går felfritt men klaffar det kan det bli en plats.  
Dance To Music (2) gjorde bra lopp inledningsvis men tappade helt formen i somras. Fick av den anledningen en paus men känns nu fin igen. Vi har dock inget önskeläge så det gäller att det klaffar och vi hittar ned i slagläge. Det blir i vilket fall ett avvaktande lopp men med klaff så har hon absolut fart att dyka upp där framme någonstans.


Joakim Elfving
Global Tailwind (3) har fått ett par lopp i kroppen efter en paus. Har även hunnit med att känna på monte. Allt har fungerat bra och det känns som att formkurvan pekar uppåt. Möter förvisso en del bra hästar men ändå med klaff på vägen skall han kunna vara med i toppstriden.


Troels Andersen
Gill Dings (5) har fått ett lopp i kroppen efter lång bortovaro. Gjorde det bra även om han fick släppa ifrån sig segern den sista biten. Han behövde det loppet innan han är riktigt segermogen. Läget nu bör passa honom och jag hoppas att han nu kan vara med i striden.


Liselotte Olsson.
Baracchi T.P. (8) blev av någon anledning rädd för startbilen senast. Det är en speciell herre som emellanåt kan hitta på lite hyss. Allt har dock verkar dock bra därefter så vi anar att det var något tillfälligt. Han har i varje fall inte haft några bekymmer med autostart tidigare. Har nu ett passande läge så det skall normalt sett vara en bra segerchans. Inga ändringar är aktuella.
Golden Opportunity (9) var inte som bäst i V75 senast. Det fanns egentligen ingen annan förklaring än att den långa resan hade spelat ett spratt. Allt har i varje fall varit helt normalt därefter. Hon är riktigt bra i grund och har ju tidigare visat att hon kan göra en del själv på vägen. Jag tycker att även det ser ut som en bra segerchans.


Hans Strömberg
Touch The Clouds (1) var positiv tvåa i debuten men agerade trögt som sexa senast. Vi provar nu med helstängt huvudlag och barfota runt om. Förhoppningsvis skall det ge en extra kick. Han kan en del men har inte riktigt fått upp tävlingstemperamentet. Vi hoppas att det lossnar för honom.
Barney Granit (3) har haft en paus efter en skada som han drog på sig i senaste starten. Det ser bra ut igen och han tränar på riktigt bra. Det är dock rätt så tuff konkurrens och det i kombination med att det kan fattas lopp i kroppen gör att det kan bli svårt att vinna men en plastkandidat är det.
Babaris (4) har gjort det riktigt bra under sommar och häst. Han fortsätter att visa fin form och har nu en lämplig uppgift. Det känns som att han går ned i klass gentemot den omgivning han haft i loppen innan. Senast blev det lite för optimistisk upplägg så den starten kan vi glömma.  
On Track Frenesie (7) har ett dåligt startspår och risken finns att han hamnar illa till. Han får därmed i första hand inrikta sig på att jaga en skaplig penningplacering.  


sven.eriksson@rattvik.travsport.se