Tränarintervjuer

Här publicerar vi tränarintervjuer till aktuell tävlingsdag.


Intervjuer 13 september

Nathalie Blom
Saint Luther King (2) skötte sig senast och det var ett klart fall framåt. Han är dock fortsatt inte att lita på och galopprisken finns där. Har ett passande startspår och att det är lång distans anar jag enbart är ett plus. Felfri skall han kunna vara med bland de tre även i den här omgivningen.

Lysjö Wilma (4) har jag kört någon gång tidigare och det är en häst som man gillar. Det är ett jämnt lopp men kommer vi bara till från ett springspår där bak kan hon mycket väl vara med och blanda sig i platsstriden.

Hans G.Eriksson
Indigo Keeper (2) är riktigt fin de dagar som han fungerar fullt ut. Tyvärr kan han ha lite svårt att växla tempo så det gäller att det blir jämn fart. Den långa distansen har han inget emot och kommer vi bara till i loppet skall han kunna vara med i den främre träffen. Ett streck bland flera på V5 är han värd.

Perfect Illusion (2) är kanske den bättre av våra två i loppet. Han har dock haft en del otur så resultatraden är helt missvisande. Ett femtespår har han klarat förr så vi hoppas att han tar sig iväg felfritt och även hittar en vettig position. Det är ett jämnt lopp och med lite klaff är han med och gör upp om en topplats.  

Topspeed (8) är en liten dam som i varje fall kan en 18-tid. Galopperade i kvalet men känns travsäker så det var nog mer ett olycksfall i arbetet. Möter naturligtvis en del bra unghästar men en skaplig placering skall hon i varje fall kunna greja.

Tomas Pettersson
Katrine Hill (3) är duktig och gör det bra i stort sett hela tiden. Har tampats med dåliga lägen en längre tid och det är inget undantag denna gång. Från ett åttondespår mot bra hästar kan det bli svårt att räcka ända fram. Det är dock en häst som stadigt utvecklas så en fin placering ligger inom räckhåll.

Bork Linda (4) galopperade på sista långsidan då jag körde henne senast. Hon kände bra både före och efter det missödet. Det känns som att det är en fartfylld dam som borde vara med långt fram i detta sällskap. Ett stängt spår på tillägg är inget plus men det är en häst som kan göra en del själv så hittar vi bara ut så kommer vi tidigt att söka oss framåt.

My Gifted My (7) gick bra på V86 i onsdags och visade då att han besitter fin form. Han vinner inte så ofta men med ett snällt upplägg så är han med och tjänar fina pengar. Har läge för en smygresa denna gång och förhoppningen är att han därmed kan lifta till en fin placering.  

Raj Raj Raj (8) körde jag senast och han gick skapligt fram till en penningplacering. Galoppen som är noterad var bara ett par steg så det var inget som spelade någon roll. Vi smyger med och hoppas på en finplacering. Ett platsbud med klaff på vägen kan det vara.

Viktor Lyck
Irma Sisu (3) har ett fint spår och möter nu ett mer lämpligt gäng än de hästar hon mött tidigare. Senast var det Consolation till E3 och i starten innan var det eliten i ett av uttagningsloppen till E3. Det är inte hästar av samma dignitet denna gång.  Hon kan öppna bra så förhoppningen är att vi kan hålla ledningen och där säljer hon sig dyrt. Klaffar det skall hon kunna vara med i segerstriden.

My Golden Eye (5)  har tyvärr fått ett tråkigt utgångsläge. Har dock visat fin form i sina senaste starter så hon kommer säkert att göra ett bra lopp även denna gång. Det gäller dock att hon har lite tur på vägen och det får gärna bli lite överpace. En plats bland de tre med lite klaff skall hon kunna greja.

Anton Sverre
Decent Look (3) är en fin treåring vann senast men krafter kvar. Hade ett uselt läge näst senast och kom då aldrig in i matchen och var ursäktad. Har ett passande läge denna gång och är inte beroende av att få något speciellt lopp. Jag har höga tankar om den här treåringen och hoppas därmed att hon är med och gör upp om segern.​

Joakim Elfving
Dino Cream (3) var helt okey som tvåa senast. Avslutade bra då efter en fin resa men utan att rå på vinnaren. Har nu ett passande läge och bör få en bra resa. Bör samtidigt ha gåt framåt med lopp i kroppen och skall därmed åter kunna vara med bland de tre i täten.

Unique Madonna (5) gjorde come back senast och även om det mynnade i en femteplats var jag helt nöjd med hennes insats. Med lopp i kroppen är hon säkert strået vassare. Har nu en lämplig uppgift och från ett passande läge med en duktig körsven ser jag det som en god möjlighet att vara med och kämpa om en topplacering. 


info@dalatravet.se