Tränarintervjuer

Här publicerar vi tränarintervjuer från travprogrammet till aktuell tävlingsdag. Ringer vi in senare tränarintervjuer under veckan noteras det i texten.


Intervjuer Rättvik 15 maj

Paw Mahony
Tangen Åsar (1) är inte så tokig i grund och botten. Hade jobbat 1.34 inför senaste starten. Har dock svårt att slappna av i allvarets stund utan spänner sig med galopp som följd. Gick dock 1.30 ett varv efter galoppen senast så farten finns där. Vi inriktar nu oss på att köra felfritt och tar sedan vad det kan bli.

Johanna Hall (4) är rätt startsnabb och även travsäker. Vi provar en bit från start och hoppas hitta ned på innerspår. Med klaff är hon med på en fin placering men det kan bli svårt att räcka ända till seger.

Joakim Elfving
Lucid Dreaming (2) har varit lite sen av sig men börjar så smått att hitta stilen. Tycker dock att han har hittat stilen alltmer. Var bra i kvalet och har även skött jobben på bra sätt därefter. Har nu ett passande läge och skall kunna vara med i den främre träffen redan i sin debut.

Enola Gay (4) provade vi barfota med senast men det fungerade inte. Vi återgår nu till den gamla balansen och därmed räknar vi med att hon sköter sig. Hon kan öppna bra och att det nu är kort distans är ett klart plus.  Utan strul på vägen skall hon ses med en god chans att dyka upp i segerstriden.

Eric Halbak (7) debuterade för oss i Årjäng senast. Han hade inte turen på sin sida utan satt som femma fast med sparade krafter. Har känts bra efter det och med klaff tycker att han skall ha en god chans att dyka upp i striden om en topplacering.
Hans G.Eriksson

Calissa Majo (2) är i grund och botten en rätt så bra häst. Hon har inte haft den rätt turen samtidigt som jag kört avvaktande i sina inledande starter. Har därmed blivit fast i bägge sina första lopp. Har nu ett passande läge och kan få ett lämpligt lopp i främre träffen. Det finns fart för att vara med i striden.

Whilma Majo (4) var inte riktigt som bäst senast. Hon har haft problem med magen vilket har inneburit att hon inte har kunnat prestera som önskat. Nu har hon haft en paus och även medicinerats. Det känns som att hon har hittat stilen igen och därmed i en inte alltför tuff omgivning skall hon ses med lite chans.  

Dennis Palmqvist
Smilla (5) var jättefin i debuten för oss. Varit fullt godkänd även i starten efter. Senast var hon dock inte riktigt lika fin men vi anar att det var brunsten som spelade ett spratt. Allt känns i varje fall bra i jobben. Har rykte om sig att kunna öppna bra så hon får prova en bit men det gäller samtidigt att hon inte blir över i spåren. Klaffar det på vägen är hon en av de som gör upp om segern och hon bör vara en av de som streckas. Det bli nu första barfota fram i vår regi.

Nelly Pepper (6) vann jättelätt nästs senast. Slog då en hel del riktigt bra hästar. I starten efter blev det fel redan i förberedelserna och hon blev alltför het och var tagen redan då hon svängde upp till start. Vi ändrar nu på rutinerna och värmer utanför banan och hoppas att hon därmed håller sig liugn och spar krafterna. Fungerar hon fullt ut är hon med I striden

Thin Lizzy (7) har ett passande läge med bara en häst där framme. Det bör därmed bli en bra position direkt. Hon är känslig och vill gärna ha sitt smyglopp. Har egentligen bara en speed men får hon spara den är hon desto vassare. Det måste klaffa på vägen men med rätt lopp kan hon vara med där framme någonstans.

Wiktor Kylin-Blom
Awaited (9) är en knepig krabat men som kan en hel del de dagar som han fungerar fullt ut. Har nu ett passande spår och skulle han komma till spets anar jag att det är ett klart plus. Klaffar det kan han vara med i striden så han bör streckas.


info@dalatravet.se